– Deterioro da fontanería doméstica e redes de saneamento públicas.
– Dificultades na posterior depuración das augas residuais e sobrecustes.
– Limitación da capacidade autodepurativa dos cursos fluviais, ao formar unha capa superficial que impide o intercambio gasoso por parte das especies acuáticas.
Un litro de aceite pode chegar a contaminar o equivalente ao consumo anual doméstico dunha persoa.
Na casa separa o aceite para a súa reciclaxe:
– Introdúceo nunha botella de plástico evitando o seu derrame e lévao ao contenedor de aceite.
– Elimina os restos do recipiente raspando cunha espátula de silicona. Tamén podes limpar os restos cos panos de papel usados que vaias desbotar (logo deben ir á basura xenérica).
Deste xeito o aceite vai poder ser reciclado, coas seguintes posibilidades:
– Industria química: fabricación de carburantes, disolventes e vernices, pinturas, lubricantes, ceras e candeas…
– Industria cosmética: fabricación de xabóns…
– Sector agrogandeiro: compostaxe, fabricación de pensos…
O aceite pódese compostar en pequenas cantidades (non máis do que arrastren os restos de comida) e ben mesturado coa fracción seca.
O aceite de fritir non debe ser reutilizado en exceso porque é moi prexudicial para a saúde.
Deixar unha resposta